top of page

Методичне об’єднання для завідувачів ДНЗ + директорів НВК

19 листопада 2019 року на базі Вовчанського дошкільного навчального закладу (ясла - садок) № 1 відбулося засідання районного методичного об’єднання для завідувачів ДНЗ + директорів НВК на тему:

«Інклюзивна освіта дошкільнят, особливості дошкільної освіти»

Головною метою заходу було:

  • забезпечення ефективності навчання дітей з особливостями психофізичного розвитку в ДНЗ,

  • реалізація права дітей з особливостями психофізичного розвитку на отримання освіти у відповідності з їх можливостями і здібностями за місцем проживання,

  • їх соціальна адаптація та інтеграція в суспільство,

  • підвищенні ролі сім’ї у вихованні і розвитку дитини.

Присутнім було запропоновано «одягнути» лелеку в очікування від заходу, переглянути заняття в середніх групах: заняття з малювання для дітей середньої групи «Допоможемо півнику» вихователь ДНЗ (я-с) № 1 Трубчанінова Н.О. асистент вихователя ДНЗ (я-с) № 1 Коновалова Д.В. та заняття по ознайомленню з рідною природою для дітей середньої групи «Овочі та фрукти» вихователь ДНЗ (я-с) № 1 Пономарьова І.М. асистент вихователя ДНЗ (я-с) № 1 Семеринська Ю.В. Вихователі зробили самоаналіз своїх занять, члени методичного об’єднання виразили свою думку з приводу побаченого.

Керівник методичного об’єднання завідувачів Плужнікова Л.М. поділилася досвідом роботи щодо відкриття у закладі інклюзивних груп, провела показ презентації «Дорожня карта інклюзивного освітнього простору дошкільного закладу», запропонувала «Поради й рекомендації вихователю, у групі якого навчається дитина із особливими потребами». Були представлені увазі присутніх виставка розвивальних посібників для роботи в інклюзивних групах та з дітьми з освітніми потребами., запропоновано для розгляду методичний порадник «Інклюзивна освіта в умовах ДНЗ» та документація асистентів вихователя. Практичний психолог закладу Дерев’янко С.В. та вихователь-меиодист Солдаткіна Н.Л. провели з учасниками засідання психологічний тренінг «Виховуємо любо’ю», результатом якого було створити портрет щасливої дитини.

Учасники методичного об’єднання високо оцінили рівень проведення заходів, зазначили, що інклюзивна дошкільна освіта - це одна із реалій нашого життя. Проте, потрібно пам'ятати, що її ефективність залежить від багатьох умов, головною з яких є комплексний психолого-педагогічний супровід. З метою впровадження системи психолого-педагогічного супроводу дітей дошкільного віку, які навчаються в умовах інклюзивної освіти, важливим є організація і здійснення комплексного підходу.

Під час підведення підсумків методичного об’єднання методист РМК Кушнєрова В. В. відзначила актуальність даної теми на сьогоднішній день та зазначила, що методичне об’єднання проведено на високому науковому і методичному рівні. Керівником методичного об’єднання Плужніковою Л.М. зібрано анкети для подальшого планування «Визначення очікувань членів методичного об’єднання»

В рекомендаціях для вихователів запропоновано активно приймати участь у районних та обласних конкурсах.

«Для того щоб було

легко жити з кожною людиною,

думайте про те, що вас об’єднує,

а не про те, що вас роз’єднує з нею».

Л. М.Толстой

Події
Останні пости
Архів
Пошук за тегами
bottom of page