top of page

Методичне об’єднання старших медичних сестер дошкільних навчальних закладів району

На базі Вовчанського ДНЗ (ясел-садка) № 1 відбулося засідання методичного об’єднання старших медичних сестер дошкільних навчальних закладів району на тему: «Стратегія медичної роботи в дитячих навчальних закладах з дітьми з особливими освітніми потребами». Метою даного методичного об’єднання було підвищення рівня професійної компетенції медичних сестер з питань організації фізкультурно-оздоровчої та лікувально-профілактичної роботи з дітьми з особливими потребами в дошкільному закладі.

Учасники мали можливість ознайомитись з досвідом роботи Вовчанського ДНЗ (ясел-садка) № 1 з даного питання, переглянули в практичному блоці корекційно-розвивальне заняття на формування соціальної компетентності та розвиток емоційної сфери з дітьми старшого дошкільного віку, комплекси коригувальних вправ на корекцію плоскостопості «Зайчики» та імунної гімнастики, точковий масаж за методикою А. Уманської.

Під час теоретичної частини з доповідями виступили: завідувач Плужнікова Л. М. - «Інклюзивна освіта в контексті реалій сьогодення», старша медична сестра закладу Головятинська О. М. - «Раннє виявлення дітей з особливими освітніми потребами в умовах ДНЗ», практичний психолог Дерев'янко С. В. - «Корекційно-відновлювальна робота з дошкільниками із ЗПР в умовах дошкільного навчального закладу», вчитель-логопед Єлеференко Н. В. - «Особливості організації роботи вчителя-логопеда дошкільного навчального закладу». Переглянули презентацію «Охорона та зміцнення фізичного й нервово-психічного здоровʼя дітей з особливими потребами», яку підготувала вихователь-методист Солдаткіна Н. Л.

Робота методичного об'єднання була плідною.

Події
Останні пости
Архів
Пошук за тегами
bottom of page