top of page

Всеукраїнський місячник безпеки дорожнього руху «Увага! Діти на дорозі!»

Правильна та своєчасна підготовка маленьких дітей до ролі пішоходів має особливе значення у вирішенні проблеми безпечного руху на дорогах. Незнання малятами елементарних правил дорожнього руху часто приводить до виникнення дорожньо-транспортних пригод, під час яких діти ризикують своїм здоров'ям.

Колектив дошкільного закладу особливу увагу приділяє навчанню дітей правил вуличного руху. Це – підготовка педагогів та співпраця з батьками, добір методичних матеріалів, створення відповідного розвивального середовища.

Ознайомлювати малят з правилами дорожнього руху починаємо з наймолодшого віку. Вже у ясельній групі розповідаємо дітям про основні види транспорту (автомобіль, автобус, тролейбус, трамвай), формуємо поняття, що вулиця складається з проїжджої частини, транспорту і тротуару (хідника) для пішоходів, вчимо переходити вулицю в належному місці, на зелений сигнал світлофора. Вихователі мають в достатній кількості дидактичні посібники для вправляння дітей в засвоєнні правил вуличного руху.

Найбільш ефективними та цікавими для малят є заняття, змагання та рухливі ігри в куточку вуличного руху. Тут кожен дошкільник може випробувати себе як водій, регулювальник. Як підсумок в дошкільному закладі пройшла розвага "Вивчи правила в підмогу, лиш тоді рушай в дорогу".

Підготувала розвагу музичний керівник закладу Дерев'янко Людмила Іванівна. Вдало виконала роль ведучої вихователь старшої групи "Калинка" Пономарьова І.М.

З набутими знаннями про правила дорожнього руху діти зустрічали Котика, який зовсім не вмів переходити вулицю, не помічав дорожніх знаків, не знав сигналів світлофору. Радо діти дарували йому пісню "Наш друг Світлофор". Дякував Котик всім дітям за набуті знання і подарував їм пиріг з яблуками.

Події
Останні пости
Архів
Пошук за тегами
bottom of page